Tradičná španielska gastronómia je veľmi obľúbená. Kulinársky štýl v Španielsku sa líši v závislosti od kultúrnej rozmanitosti jednotlivých regiónov. Existuje však jedno jedlo s názvom aella, ktoré zjednocuje. Kombinácie potravín, ktoré môžu tvoriť Paellu, sú nekonečné. Podľa historikov, toto tradičné jedlo symbolizuje zlúčenie dvoch dôležitých kultúr, rímskej a arabskej. Ale každý región má svoj vlastný recept. Niektoré môžu byť pikantné, iné menej, ale všetky sú farebné a lákavé.
Paella je zdravé jedlo
Mäso, morské plody a zelenina sú hlavné ingrediencie. Netreba však zabúdať používať správnu odrodu španielskej ryže.
Originálna panvica paella je široká, okrúhla a plytká
Paella by sa mala vždy variť na originálnej panvici, ktorá je veľmi tenká, hladká a vyrobená zo smaltovanej ocele. Keďže je panvica široká, okrúhla a plytká, zaisťuje, že sa ryža varí v tenkej vrstve. Kľúčom je maximalizovať množstvo ryže, ktorá sa dotýka spodnej časti panvice.
Príprava tradičnej paella
Existuje množstvo receptov na paella. Môžete použiť paradajku, cibuľu a cesnak. Toto sú najbežnejšie používané suroviny. Niektoré recepty môžu zahŕňať papriku, bylinky či sušenú papriku. Zelenina sa varí na miernom ohni, až pokiaľ nezmäkne a voda z rajčiny neodparí. Potom sa pripraví sofrito, vmieša sa do ryže a pridá sa tekutina infúzia šafranu.
Obľúbené paella panvice
PAELLA panvica 26 cm
PAELLA panvica je vyrobená z leštenej ocele bez povrchovej úpravy a je vhodná pre varenie na otovrenom ohni, paella horáku, plynovom sporáku, keramickom či elektrickom sporáku. Vhodná na varenie, grilovanie, zapekanie paella pokrmov. Môžete ju samozrejme použiť aj v bežnej kuchyni pri príprave jedla na servírovanie, ale aj na pečenie a grilovanie.