Doprajte si skvelú grilovačku

V niektorých ohľadoch je ľahké zistiť, ako sa to deje: keď ste vonku za slnečného dňa, pili ste s priateľmi ľadové pivo, možno že sušený, kožený burger nemá to taký chuť – ak pridáte dosť kečup a horčica a umyte ju iným pivom. Stále máte veľký čas so svojimi kamarátmi. Čo viac potrebujete?

 

Skutočnosťou je, že len s trochou poznatkov môžete vylepšiť svoje grilované kotle skokmi a hranicami. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zlepšiť vašu grilovanú techniku ​​… a vaše výsledky.

 

  1. Upravte svoje palivo

Pravidelné uhlie Kingsford je starý pohotovostný režim a funguje to dobre. Ak chcete zobrať svoje uhlie na ďalšiu úroveň, zvážte použitie Kingsford Competition brikety, ktoré sú rastlinné, ale napriek tomu horia skutočne hladko. Alebo ešte lepšie, skúste paušálne drevo z tvrdého dreva. Mám rád paušálne uhlie z Lazzari. Je to trochu temperamentnejšie ako bežné brikety, ale chuť je skvelá. A tajne sa mi páčia nepárne veľkosti a tvary, ktoré dostanete do vrecka – robí veci zaujímavejšie a trochu viac ako grilovanie na drevenom ohni.

 

  1. Dym, ak ich máte

Skutočná krása grilovaných jedál je vtedy, keď dostanete dúšku z úst. Dokonca aj keď používate bežné brikety, skúste pridať niektoré drevené triesky, aby ste zvýšili fajčenie vášho mäsa alebo zeleniny. To môže pomôcť zmeniť pravidelné grilovanie na úžasné grilovanie s veľmi malým úsilím.

 

  1. “10 a 2”

Kto vedel, že tie isté čísla, ktoré ste sa naučili v triede vodiča, boli tajomstvom, aby sa na vašom mäse vytvorili dokonalé značky? Ak chcete vytvoriť krásne značky v tvare kosoštvorca, pomyslite si na gril ako ciferník hodín: keď prvýkrát položíte mäso dole, uhol smerom k “10”; potom na polovicu varenia z tejto strany, bez preklopenia, otočte na “2” a variť na tej istej strane zvyšok cesty. Keď ho otočíte, zopakujte rovnaké kroky na druhej strane. Získate perfektne tvarované značky cross-hatch pokaždé. Pozrite si toto video od Jamie Purviance, aby ste ho videli v akcii.

 

  1. Dotknite sa svojho mäsa (nie, nie tak …)

Naozaj je to jeden z najdôležitejších tipov grilovania. Teplomery z mäsa sú v poriadku, ale nakoniec vyzerajú do jamky v mäse a strácajú drahé šťavy. Najlepším meradlom na vedomie, ako je vaše mäso varené, je pocit. Ako mäso varí, stáva sa pevnejším. A čím viac budete trénovať, tým lepšie budete môcť zistiť, ako je varené, len tým, že to cítite.

 

Skvelý trik používa vašu vlastnú ruku ako porovnanie. Mäsitá podložka vašej dlanky tesne pod palcom je dokonalým analógom k tomu, ako mäso cíti pri rôznych stupňoch vykonávania. Po ľavej ruke ľahko dotýkajte hrot palca smerom k ukazováku. Potom stlačte pravý ukazovák na masívnu podložku dlane pod ľavou rukou pod palcom; malo by sa cítiť mierne skľudnate.To predstavuje to, ako zriedkavé mäso by malo cítiť.

 

Pri stredne vzácnych farbách sa dotýkajte palca na prostredný prst. Pri médiu sa dotknite prsteňa na palci. Pre dobre urobené, použite svoj malý (ale pre lásku ku všetkému, čo je dobré a sväté, prosím, nevarujte svoje mäso dobre urobené, ak nechcete, aby to chutnalo ako topánka). Viac informácií o dotykovom teste nájdete tu.

 

 

  1. Páčia sa vám – šťava. Šťava je dobrá

Pri grilovaní je dôležitá udržiavanie prirodzenej vlhkosti jedla. Opäť, s vaším mäsom sa chcete vyhnúť tomu, aby ste v ňom prilepili otvory alebo do nich nerezali. A čo robíte, netlačte na gril. Viem, že to môže byť lákavé: dostanete ten chladný zvuk a možno aj pekný malý vzplanutie z tuku, ktorý padá do ohňa. Ale to, čo robíte, je skutočne vytlačiť všetky prírodné šťavy, čo spôsobuje, že konečný produkt je suchý a menej chutný.

 

Dokonca aj za mäso, zachovanie prirodzenej vlhkosti potravín by malo byť jedným z vašich kľúčových cieľov pri grilovaní. Naučil som sa cool trik od šéfkuchára, ktorý ilustruje tento bod a bude navždy držať so mnou. Keď grilovali huby, šéfkuchár trval na tom, aby ich po celú dobu ochrali stonkou, namiesto toho, aby ich otáčali alebo ich premiestňovali.

 

Vzhľadom na to, že sme odstránili stonky počas prípravy, to, čo sme dostali na konci varenia, boli tieto krásne grilované hubové dosky, ktoré boli naplnené chutným džúsom z úst – bolo to ako ten najlepší hubový vývar, ktorý ste kedy ochutnali. Ale keby som sám opečoval huby, bol by som ich prevrátil a stratil všetku takú drahocennú chuť a vlhkosť. Šťava je dobrá.

  1. Grillman sa raz otočí iba raz

Teraz, keď viete, ako drahocenná je šťava, tento ďalší bod by nemal byť prekvapením. Mali by ste naozaj len raz otočiť svoje mäso, kým ho budete variť. Ak si nie ste naozaj istí, ako rýchlo ste mäso varenie, je ľahké dostať sa do pasce neustále ho prevrátiť. Ale pokaždé, keď to otočíte, trpíte mäsom a potenciálne stratíte prírodné šťavy. Ak použijete dotykovú skúšku (pozri # 4 vyššie), nemusíte nepretržite flipovať svoje mäso, ako je to nejaká hádanka. Jedinou flip a držať v týchto šťavách.

 

  1. Nechajte to odpočívať

Okrem toho, že väčšina chýb, ktoré prináša veľa nováčikov grilovaní, nedovoľuje správne odloženie mäsa pred jedením. Keď ste nakrájame na mäso ihneď po jeho varení, všetky šťavy skončia vyčerpávajúce (znovu so šťavou ?!).

 

Ale keď necháte to chvíľu odpočívať pod kúskom fólie, všetky tie voľne tečúce šťavy skončia dostať reabsorbed a re-začlenený do mäsa. Takže si ich vychutnáte s každým skvelým skusom, a nie len na to, ako sa na neho pozeráte na brušnú dosku. Mali by ste sa snažiť odrezať akýkoľvek typ mäsa asi 5-10 minút pred jeho rezaním.

 

  1. Získajte ovocie

Teraz, keď ste sa naučili, ako robiť dokonale varené, nádherne šťavnaté mäso, čo dezert?

 

Môžete tu skutočne dostať fantazie, ak používate krytý gril ako rúru. Videl som ľudí robiť košíčky a iné komplikované pečivo. Ale táto vec si veľa pripravuje a plánuje (a poďme sa s tým stretnúť, títo ľudia sa taktiež ukážu, nie?).