Ako si vybrať správnu profesionálnu pizzu

Pece na pizzu si rýchlo získavajú na popularite ako jedinečný doplnok do vonkajších kuchýň a záhrad. To nie je prekvapujúce, pretože je ťažké nájsť človeka, ktorý nemá rád pizzu! Ako si vybrať pece na pizzu?

Rozhodnite sa, čo budete najviac používať v rúre. Pizza alebo niečo iné? Napriek tomuto názvu sa pizza pece môžu používať na varenie veľkého množstva jedál. Okrem pečenia pizze sa môžu použiť na grilovanie a opekanie s aktívnym uhlím a priamym plameňom, pečenie chleba, pečiva a varenie so zachovaným teplom. Zamyslite sa nad druhmi jedál, ktoré vo vašej rúre robíte najviac, a pokračujte ďalej, aby ste nezabudli na svoju odpoveď.

Celá žiaruvzdorná / tehlová pec alebo ľahká nerezová rúra?

Plné žiaruvzdorné pece majú masu zadržujúcu teplo a zostávajú horúce po dlhú dobu, aj keď je oheň preč, ale na dosiahnutie správnych teplôt varenia je potrebné viac ako 2 hodiny dobrého vypaľovania. Pece z nehrdzavejúcej ocele nemajú v kupole žiadnu hmotu a ako také nezachovávajú veľa tepla, sú však veľmi rýchlo dosiahnuteľné pri teplote varenia: do 25 – 30 minút. Ktorý je lepší? Vzhľadom na to, že majú žiaruvzdornú (ohnivzdornú) podlahu, ktorá je nevyhnutnosťou pre pravú pizzerskú pec, obidva typy dokážu pripraviť jedlo, ktoré potrebuje živý oheň, veľmi dobre (pizza, plochý chlieb, grilovanie a pečenie pomocou plameňa a dreveného uhlia – všetko sa robí pomocou živého ohňa). ). Schopnosť udržať si teplo po dlhú dobu je však veľmi dôležitá, ak chcete konkrétne upiecť veľa chleba a pečiva alebo akékoľvek jedlo, ktoré si vyžaduje dlhé varenie pri stredne rovnomerných teplotách bez ohňa. Rúry z nehrdzavejúcej ocele so žiaruvzdornou podlahou budú preto ideálne pre každého, kto hľadá rýchle zahrievanie a pizzu alebo univerzálne použitie. Žiaruvzdorné pece by boli vhodnou voľbou pre pekárov chleba a milovníkov pomalého varenia a praženia.

Druh paliva

Existujú dva druhy paliva používaného na ohrev pekárskych pecí tradičného štýlu. Niektoré používajú zemný plyn alebo propán a iné používajú drevo. Vzhľadom na to, že všetky ostatné aspekty rúry sú podobné, by pečenie pomocou jedného z týchto palív prinieslo veľmi podobné výsledky pre pizzu. Plyn je rýchly a pohodlný, chýba mu však nostalgická autentickosť dreveného ohňa a pri plyne by ste vynechali celú škálu jedál pripravených z dreveného uhlia alebo živého dreva. Dvojité palivové pece je možné spaľovať buď pomocou plynu alebo dreva s jednoduchou prestavbou. Poskytujú najlepšiu flexibilitu, pretože je možné použiť buď palivo v závislosti od cieľov konkrétnej varnej udalosti.