Posted on: 5. novembra 2018 Posted by: tristate Comments: 0

Vyplnená opečenými semienkami feniklu, okrúhlicami a zlatými hrozienkami, tieto sendviče v každom kousnutí prasknú chuťou.
Výťažky: 8 porcií
Celkový čas: a 25 minút
prísady

1 stredná hlava karfiolu ,
3 polievkové lyžice olivového oleja
3 polievkové lyžice  sherry ocot
1/4 c.

zlaté hrozienka, nakrájané
8 korienky, nakrájané (asi 1/4 šálky)
2 polievkové lyžice kapary, hrubo nasekané
1 1/2 lyžičky semená feniklu, opekané a drvené
1 c.

plochá listová petržlenová vňať, nasekaná
8 mini ciabatta alebo iných sendvičových vrúbľov
10 dg tenké plátky saláma
4 ks  baby rukolou

Naplňte veľký hrniec s 1 vodou, vložte parný kôš a priveďte do varu. Pridajte karfiol; pokrývajte a vyparujte, až kým nebudete jemný, 4 až 6 minút. Vypustite a preneste na reznú dosku; zhruba nakrájajte.
Spojte olej, ocot, hrozienka, okrúhlice, kapary, semená feniklu, petržlen a nakrájané karfiol v miske. Nechaj stáť, hodí sa občas, 30 minút.
Oddeľte kotúčiky a oddeľte vnútorné časti oboch vrchov a dna. Horné dno kotúčov s 1/2 šálkou tekvice karfiolu. Vrchol so salámou a rukolou, rovnomerne rozdeľte. Zložte sendviče v pergamenu alebo plastovom obale a umiestnite ich do jednej vrstvy na plech na pečenie. Umiestnite druhú platničku alebo dosku na hornú a hornú časť s niečím ťažkým, aby ste ju zvážili. Chladia sa 4 hodiny alebo až cez noc. Podávajte so zvyšným príjemným karfiolom.